Beste BMX-fietsen voor elke rijder

BMX is misschien wel de meest diverse en inclusieve vorm van fietsen die er is, en omvat kustculturen, stadsstuntrijden en harde concurrentie op het platteland in een enkel, losjes getekend concept. Beginnend in 1969 met hergebruikte Schwinns, verfijnde de sport snel en breidde zijn rijopties uit met alles van 12-pond verschrikkingen voor zesjarige Expert-categorie rijders tot de 29-inch “bike life” cruisers die geliefd zijn bij de Brooklyn wheelie-menigte. .

Die specialisatie betekent dat je, net als bij de mountainbike-neven, prestaties op het ene gebied opgeeft om het ergens anders te behalen – maar de diversiteit aan BMX-fietsen voor volwassenen is lang niet zo buitensporig als op de berg, en het is mogelijk. om op je skatepark-fiets te racen of andersom.

Zes richtingen, één idee

De meeste BMX-fietsen vallen in een van de zes categorieën. Racefietsen zijn geoptimaliseerd voor wedstrijden, met stijve frames en extreem specifieke maatvoering. (Supercross, een van de meest populaire race-georiënteerde merken, heeft 12 framematen op voorraad voor het 20-inch wiel en zes framematen voor ‘cruiser’-races, met een 24-inch wiel.) Vuil-, park- en straatfietsen delen allemaal dezelfde robuuste constructie en de esthetiek van het stalen frame, maar ze zijn elk subtiel geoptimaliseerd voor een bepaalde locatie. Rijders van middelbare leeftijd die een deel van hun jeugd willen heroveren zonder hun knieschijven te kraken, zullen geïnteresseerd zijn in een zwerm nieuwe ‘retro’-motoren die de stijlen van de jaren ’80 en ’90 herhalen met meer ruimte voor de berijder en duurzamere materialen. Last but zeker not least, “BikeLife” is een geheel nieuwe benadering van BMX geboren uit avant-garde straatrijders in Harlem, Philadelphia, Oakland en elders.

Hoe we hebben geselecteerd

De meeste opties op deze lijst zijn genomineerd door onze testredacteuren die ervaring hebben met deze en soortgelijke producten in verschillende omstandigheden – van skatepark tot straatrijden tot racen. De rest hebben we geëvalueerd op basis van gebruikersrecensies, onderzoek, discussies met motorrijders die ze nu gebruiken en hoe hun specificaties zich verhouden tot vergelijkbare producten die we in het verleden hebben getest. Bekijk deze opties voor de perfecte BMX-fiets, van alledaags essentieel tot uitdagende boetieks.

Geweldige Starter BMX-fiets

Sunday Primer 16

Sunday heeft vier betrouwbare opties in twee wielmaten (16 inch en 18 inch) voor jonge skatepark- en trailrijders. De Primer kan je rijder helemaal meenemen naar serieus skateparkrijden; rijders tussen de 1 en 1,50 meter zullen waarschijnlijk precies vinden wat ze nodig hebben in de Primer 16 of Primer 18 ($ 360). De blauwdruk van $ 240 is de betaalbare variant, een beetje zwaar maar erg moeilijk te breken.

Solide keuze voor nieuwe racers van alle leeftijden

Redline MX-serie

De MX-fietsen van het eerbiedwaardige racemerk Redline zijn verkrijgbaar in zes maten en zijn voor 2021 sterk aangepast om veel van de wenselijke kenmerken van de luxe Proline-serie te bevatten. Klaar om direct uit de doos te winnen, de MX is een bijzonder solide keuze in Mini- en Junior-versies.

Moderne BMX met retro-aantrekkingskracht uit de jaren 80

GT Pro Performer 29

De “bikelife” -beweging, grotendeels geleid en gevoed door SE Racing en een groep steeds bekendere rijders uit Harlem, Philly en elders, heeft nu de aandacht getrokken van alle grote BMX-spelers, waaronder de zwaargewicht GT uit de industrie. Dit jaar heeft GT een veld voor zes fietsen met zowel 26- als 29-inch wielen. De keuze van het nest is de 29-inch Pro Performer, die naar keuze verkrijgbaar is met afbeeldingen uit 1986 of 1987. Fans van GT’s Dyno-submerk kunnen kiezen voor de Pro Compe 29, terwijl opkomende rijders zullen worden aangetrokken door de legergroene Street Performer 29. Ze zijn allemaal net iets beter uitgerust dan de run-of-the-bike levensmolen.

20-inch fiets ontworpen voor kleinere shredders

Verde Cadet

Verde, een merk uit Ohio dat zich toelegt op betaalbare, skatepark-ready fietsen, biedt een uniek voorstel met de Cadet: het is ontworpen voor rijders van minder dan vijf voet ondanks het feit dat het 20-inch wielen en moderne geometrie heeft. Een speciaal frame met lage standover maakt het voor kleinere shredders mogelijk om succes te hebben op de Cadet.

Veelzijdige alledaagse rijder met grotere wielen

Taj Fairdale

Fairdales Taj, het passieproject van undergroundheld Taj Mihelich, is een van die fietsen zonder daadwerkelijke concurrentie. Studenten en stadskantoormedewerkers zijn er dol op omdat het onverwoestbaar is, oudere mensen waarderen het nut, en voormalige skateparksterren houden van het vermogen om indien nodig een beetje te stunten. Voor 2021 maakt de Taj de overstap naar 27,5 inch wielen. Elk onderdeel is probleemloos en gemaakt van eersteklas materialen. Theoretisch een one-size-fits-all-inspanning, de Taj zal bijna iedereen geschikt zijn voor cruisen en woon-werkverkeer, maar zal niet comfortabel zijn in de lucht voor rijders onder de 1,20 meter of boven de 1,80 meter.

Bike-Life Style in een kleiner pakket

SE Racing So Cal Flyer 24

De ‘bike life’ -beweging in de stad werd voornamelijk aangedreven door singlespeeds met 26 inch wielen, waarbij enorme varianten met 29 inch wielen de afgelopen twee jaar op stoom kwamen omdat ze stabieler en voorspelbaarder zijn voor enkele van de meer extreme geliefde stunts. van de gemeenschap. Deze opties hebben een aantal nadelen. De eerste is dat ze ronduit intimiderend kunnen zijn voor kleinere of jongere rijders, vooral voor degenen onder de 1,50 meter. De tweede is dat ze veel gemakkelijker in een metro passen dan in een moderne compacte auto. SE Racing, bedenkers en spirituele gidsen van Bike Life, biedt de So Cal Flyer met 24-inch wielen aan om deze zorgen weg te nemen. In de afgelopen jaren was de So Cal vaak een kostenbesparende versie van de flitsende SE-ontwerpen. Nu is het een volledig bedrogen kleinere versie van beroemde attracties zoals de Big Ripper en Blocks Flyer. De zwart-wit-zwarte kleurstelling van dit jaar is een veelbetekenende tip voor trailrijders aan de oostkust, die het af en toe in Philly kunnen zien mixen met het ‘One Way’-publiek.

Over auteur

Laat een Reactie achter

Geef een antwoord